monica

monica

Kucharz
[Przepisów: 6]

Tort kokosowo- owocowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Biszkopt pieczemy taki jak w porzednim moim przepisie

Tort kokosowo- owocowy

Składniki:

Tort kokosowo- owocowy

 

  • pudruifixs do smietanki.Ponadto:150g wiurkow kokosowych,3lyzki cukru i lyzka masla,orzechy prazone w kawalkach

Sposób przygotowania:

Tort kokosowo- owocowy
Biszkopt pieczemy w okraglej formie.Nastepniegdyostygnie to przekrawamy na trzy czesci lub cztery jak kto woli przzekladamy ubita smietana i dzemem na przemiancalcaly tort pokrywamy warstwa smietany takze boki i obsypujemy prazonymi orzechamina wierzch przygotowujemy mase z wiurek kokosowychmianowicie:na rozgzane maslo wsypujemy wiurki kokosowe i cukier prazymy na zloty kolorcaly czas mieszajac aby sie masa nie porzypalila.Po tak przygotowanej masie i poprzednim ostudzeniu wysypujemy na wierzch torty i wygladzamy .Nastepnie dekorujemy reszta bitej smietany i owocami a takze czekoladazycze wszystkim smacznego.

Tagi:

biszkopt