Sposób przygotowania:
Tort Kot Gustaw
Biszkopty robimy podobnie-jajka ubijamy z cukrem,łączymy z mąką,wylewamy do formy,pieczemy 45min.w temp.175*C.Okrągły dobrze jest wypiec 2-3 dni wcześniej aby dobrze wysechł.Prostokątny biszkopt kroimy poziomo na 4 placki,jeden odkładamy.Krem śmietankowy-żelatynę moczymy w 0.5szkl.zimnej wody,potem rozpuszczamy w kąpieli wodnej.Śmietanę schłodzoną wraz z cukrami ubijamy,dodajemy żelatynę,3 placki przekładamy kremem śmietankowym(można je nasączyć sokiem owocowym)Schładzamy,następnie wycinamy owalny kształt tułowia kota,ścinki przyklejamy u góry torta kształtując grzbiet.Z okrągłego biszkopta wycinamy kształt głowy kota.Z placka odłożonego biszkoptu wycinamy uszy,łapy i ogon. Krem cytrynowy-jajka z cukrem ubijamy na puszysto,osobno ubijamy margaryny,łączymy,dodajemy spirytus,kilka kropel aromatu.Za pomocą końcówki do dekoracji robimy sierść kota,głowę mocujemy za pomocą szpikulców do szaszłyków,uszy za pomocą wykałaczek.Z masy cukrowej robimy nos i oczy a z czekolady wąsy.Uff...nareszcie kończymy.Tradycyjnie czekamy na oklaski...Może Aga,Renia i Grażynka też zaklaszczą? Pozdrawiam
Weronka
zuzi
Tort rewelacja 5!!
cherry
luna
caroline1983
Bob39
Sarenka
Bob39
Sarenka-spróbuj koniecznie! A póżniej nastąpi coś czego się nie zapomina-radość córki.Chwilo trwaj....
marietta
Tit
gabiszon
evita0007
Tit
Bob39
Tit,jestem tak pochłonięty pracą i niecierpliwy efektu,że zapominam o dokumentowaniu.Postaram się następnym razem.A teraz jeszcze bez fotek-Burek.Pa