Sposób przygotowania:
Tort mascarpone z truskawkami
Biszkopt:
Białka oddzielić od żółtek i ubić na lśniąca pianę zasypać cukrem i nadal ubijać. Dodać żółtka oraz obie mąki przesiane przez sitko delikatnie wymieszać i upiec biszkopt w tortownicy o średnicy 24 cm. W temperaturze 170 stopni około 45 minut. Wystudzić i przekroić na 4 części.
Truskawki zmiksować, galaretki rozpuścić w 1/2 szkl wrzątku. Wlać do truskawek i wymieszać.
Zimną śmietankę ubić na puch z cukrem pudrem i delikatnie wymieszać z serkiem mascarpone.
Pierwszy biszkopt posmarować 1/2 musu, posmarować kremem, przełożyć 2 biszkoptem wyłożyć krem, przyłożyć 3 biszkoptem wyłożyć resztę musu i resztę kremu zostawiając tylko do dekoracji.
Na wierzch ułożyć ostatni biszkopt i udekorować.
Białka oddzielić od żółtek i ubić na lśniąca pianę zasypać cukrem i nadal ubijać. Dodać żółtka oraz obie mąki przesiane przez sitko delikatnie wymieszać i upiec biszkopt w tortownicy o średnicy 24 cm. W temperaturze 170 stopni około 45 minut. Wystudzić i przekroić na 4 części.
Truskawki zmiksować, galaretki rozpuścić w 1/2 szkl wrzątku. Wlać do truskawek i wymieszać.
Zimną śmietankę ubić na puch z cukrem pudrem i delikatnie wymieszać z serkiem mascarpone.
Pierwszy biszkopt posmarować 1/2 musu, posmarować kremem, przełożyć 2 biszkoptem wyłożyć krem, przyłożyć 3 biszkoptem wyłożyć resztę musu i resztę kremu zostawiając tylko do dekoracji.
Na wierzch ułożyć ostatni biszkopt i udekorować.