Sposób przygotowania:
Rolada z mascarpone i truskawkami
1.Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli,następnie stopniowo dodajemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru. 2.Następnie dodajemy żółtka i wodę,chwilę ubijamy.Na koniec dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy. 3.Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia,o wymiarach 24 cm x 35 cm.Pieczemy około 20 minut w temperaturze 170 stopni. 4.Upieczony biszkopt zdejmujemy z papieru i gorący zawijamy w ściereczkę.Studzimy. 5.Truskawki,płuczemy,osuszamy i usuwamy szypułki. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody i studzimy. 6.Truskawki miksujemy,dodajemy serek,cukier do smaku i żelatynę,dokładnie miksujemy.Odstawiamy do lekkiego stężenia. 7.Tężejącą masę wykładamy na biszkopt i delikatnie zwijamy.Wstawiamy do lodówki do stężenia na kilka godzin. 8.Gotową roladę kroimy w plastry i oprószamy cukrem pudrem.
luna76
Babeczka35
W takim razie zapraszam:)