Sposób przygotowania:
Tort na dzień Kobiet
Ubiłam jaja z cukrem na puch ( masa jajeczna powiększyła się dwukrotnie ) Przesiałam mąką z proszkiem do pieczenia i dodałam do masy jajecznej . Wsypałam make do sita , jedną ręką ruszałam , a drugą mieszałam masę . Przełożyłam ciasto do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłam 25 minut w 170 stopniach . Biszkopt ostudzony zawinęłam w folię spożywczą i zostawiłam go na 24 godziny . Następnego dnia biszkopt przekroiłam na 3 blatyDo jednej miski włożyłam mascarpone , a do drugiej wlałam śmietanę i zaczęłam ubijać w trakcie dodałam cukier puder. Ubitą śmietanę kładłam łyżką do mascarpone i na najmniejszych obrotach miksowałam , łyżką po łyżce i cała śmietana znalazła się w mascarpone . Na pierwszy blat wyłożyłam 1/3 serka mascarpone . Na drugi blat wyłożyłam 1/3 serka mascarpone Na trzeci blat również wyłożyłam 1/3 mascarpone . Nożem rozprowadziłam równomiernie serek na boki i górę. Ubiłam śmietanę ( 500 ml) z cukrem pudrem i udekorowałam tort . dodałam również kuleczki dmuchane czekoladowe i krążki czekoladowePotem do lodówki na 2 godziny i gotowy można jeść .
luna76
lalunia
Dziękuję :)
marietta