Sposób przygotowania:
Tort na Dzień Mamy
Upiec biszkopt według przepisu : https://gotujmy.pl/biszkopt-orzechowo---migdalowy,przepisy,191501.html Dobrze wystudzony biszkopt przekroić na 3 krążki. Śmietanę bardzo zimną ubić z cukrem waniliowym na sztywno. Pierwszy placek ułożyć na talerzu lub paterze i nasączyć go kompotem wiśniowym. Na krążek wyłożyć i rozsmarować dżem wiśniowy i nakryć drugim krążkiem. Także nasączyć go kompotem i wyłożyć prawie połowę śmietany a potem ja rozsmarować. Przykryć ostatnim krążkiem biszkoptu i wyłożyć resztę śmietany. Śmietanę rozsmarować po bokach i na górze tortu. Widelcem zrobić dekoracyjne wzorki i ułożyć dookoła toru przygotowane róże z ciasta parzonego, na które przepis jest tutaj : https://gotujmy.pl/roze-z-parzonego-ciasta,przepisy,191498.html Na sam koniec na tort zetrzeć gorzka czekoladę. Gotowy tort wstawić do lodówki do schłodzenia na kilka godzin.
edytaha
2milutka
zbysiowa
zewa
Zdrowiej kochana szybciutko :)
zewa
marietta
mysza75
zewa
Dzięki :)
monikaT83
Ewuniu na Twoim blogu przeczytałam,że tak już długo nie ma Twojej Mamy, tak przykro..ale wiem co czujesz moja Mama odeszła 3 lata temu,tydzień po narodzinach mojej pierwszej córki, to był bardzo trudny okres dla mnie... chyba najtrudniejszy w życiu...
zewa
To prawda Moniczko, niestety to nadal boli. Ale trzeba nadal żyć, bo mamy dla kogo.
monikaT83