Sposób przygotowania:
Tort orzechowy.
Jajka oddzielić biułka od żółtek. Białka ubijamy lub miksujemy mikserem na sztywną pianę, dodajemy stopniowo cukier, i żółtka, nadal ubijamy, dodajemy olej,proszek do pieczenia mieszamy z mąkę tortową i mąkę krupczatkę, i kurkuma, dodajemy do białek, mieszamy, Tortownicę wykładamy papierem , nacieramy olejem. Przygotowane ciasto rozlewamy do 3 tortownic, do jednej części, dodajemy zmielone orzechy, i przesiane kakao, Pieczemy biszkopty w tem, 160sC, przez ok 20 min. Upieczine biszkopty odstawiamy do wystudzenia, po ostygnięciu namaczamy je przygotowaną herbatą. Krem ajerkoniakowy, wsypujemy do miski dodajemy schłodzone mleko, oraz masło miksujemy. Na biszkopt nakładamy przygotowany krem, przykładamy drugim biszkoptem, znowu nakładamy krem, przykładamy następnym biszkoptem.Boki torta dobrze nasmarować masą, obsypać boki zmielonymi orzechami.Totra dekorować dowolnie.