piotr20091991

piotr20091991

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 666]

Tort orzechowy z kremem jogurtowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszny tort na każdą okazję

Tort orzechowy z kremem jogurtowym

Składniki:

Tort orzechowy z kremem jogurtowym

 

  • Blat orzechowy:
  • 500g komplet valabella soft
  • 230g jaja
  • 150g olej
  • 50g woda
  • Warstwa owocowa:
  • 15g komplet glanz klar 20
  • 200g suszone śliwki
  • 400g woda
  • 50g cukier
  • Krem jogurtowy:
  • 140g komplet krem daniela
  • 175g komplet krem volu
  • 700g woda
  • + komplet jogokiss 175g+ woda 175g
  • 200g żel dekoracyjny brzoskwiniowy
  • syrop ziemniaczany , woda

 

Sposób przygotowania:

Tort orzechowy z kremem jogurtowym
Blat orzechowy: Wszystkie składniki połączyć ze sobą i wymieszać w mikserze około 3 minuty . Gotowe ciasto rozlać do form (w kształcie jaja) . Upiec w temperaturze około 190 stopni C przez 25 minut , A po ostudzeniu przekroić na 2 blaty. Warstwa owocowa; Śliwki zalać gorącą wodą i odstawić do namoczenia na 20 minut , a następnie zmielić i połączyć z cukrem . Dodać komplet glanz klar 20 i ponownie zagotować . Tak przygotowanym żelem przełożyć blaty orzechowe. Krem jogurtowy: Komplet kremu volu , komplet kremu daniela i wodę połączyć i napowietrzyć przez 4 minuty na szybkim biegu miksera . Następnie całość połączyć z komplet jogokiss wcześniej rozrobionym z wodzie . Tak przygotowany krem nanieść na wierzch blatów orzechowych . Żel dekoracyjny: Wszystkie składniki połączyć ze sobą i zagotować . Żel studzić w lodówce przez 12 godzin . Po ostudzeniu oblać torty . Boki i górę udekorować dowolnymi elementami czekolady .