Sposób przygotowania:
Tort piętrowy niebo
Biszkopt duży Białka ubić na sztywno w czasie ubijania dodać cukier i ubić na puszystą pianę dodać żółtka oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i z mąką ziemniaczana. Delikatnie wymieszać i wlać do tortownicy o średnicy 28 cm.i upiec w temp.180 stopni przez około 70 minut. Biszkopt średni Zrobić tak samo jak duży tylko pięć w tortownicy o średnicy. 24 cm i piec około 60 minut. Biszkopt mały Zrobić jak duży piec w tortownicy o średnicy 20 cm. Około 50 minut. Wszystkie biszkopty wystudzić a najlepiej przygotować je dzień wcześniej i przekroić każdy na 4 części. Margarynę razem z cukrem pudrem i z żółtkami ubić na puszystą masę podzielić ją na 2 części do jednej dodać roztopioną czekoladę i wymieszać do drugiej pokruszoną chałwę. Wodę wlać do garnuszka dodać wyciśnięty sok z cytryny i cukier i zagotować. Ostudzić dodać alkohol. Przygotowanym syropem nasączyć biszkopty i przełożyć kremami. Duży tort położyć równo na nim średni i na górze mały. Udekorować masa cukrową.