Sposób przygotowania:
Tort piętrowy karmelowy
Duży tort Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno zastępując cukrem. Dodać żółtka i delikatnie wymieszać.Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i z budyniem i wymieszać. Wlać do tortownicy o średnicy 26 cm i upiec około 1 godziny w temp.180 stopni. Tak samo zrobić z małym biszkoptem.tylko użyć tortownicy o średnicy 20 cm i piec około 30-40 minut w temp. 180 stopni. Oba biszkopty wystudzić i przekroić każdy na 3 części.
Wodę zagotować z cukrem i z pokrojoną cytryną ze skórka. Odstawić syrop do wystygnięcia. Masło utrzeć na puch z margaryną i cukrem pudrem oraz z żółtkami. Dodać karmel wymieszać. Biszkopty nasączyć syropem i przełożyć kremem. Mały tort ułożyć na dużym i udekorować masą cukrową.
Wodę zagotować z cukrem i z pokrojoną cytryną ze skórka. Odstawić syrop do wystygnięcia. Masło utrzeć na puch z margaryną i cukrem pudrem oraz z żółtkami. Dodać karmel wymieszać. Biszkopty nasączyć syropem i przełożyć kremem. Mały tort ułożyć na dużym i udekorować masą cukrową.