Sposób przygotowania:
Tort pischinger
Przygotowanie:
Żółtka utrzeć dokładnie z cukrem.Utrzeć masło na puszystą masę dodając stopniowo masę żółtkową,startą drobno czekoladę i pokrajaną uprzednio skórkę pomarańczową.Przełożyć wafle masą,przycisnąć deseczką i stawić do lodówki.Przyrządzić pomadę czekoladową; utrzeć dokładnie masło i nie przerywając ucierania dolewać lekko ogrzaną czekoladę.Wierzch tortu posypać pomadą.
Żółtka utrzeć dokładnie z cukrem.Utrzeć masło na puszystą masę dodając stopniowo masę żółtkową,startą drobno czekoladę i pokrajaną uprzednio skórkę pomarańczową.Przełożyć wafle masą,przycisnąć deseczką i stawić do lodówki.Przyrządzić pomadę czekoladową; utrzeć dokładnie masło i nie przerywając ucierania dolewać lekko ogrzaną czekoladę.Wierzch tortu posypać pomadą.