Sposób przygotowania:
Tort serowy Bogusi
Z podanych składników dobrze wyrobić ciasto, oziębić i najlepiej do¬piero na następny dzień piec. Ciasto podzielić wówczas na pięć części, formą lufo prodiż wysmarować masłem, posypać bulką, piec około 25—30 min. poszczególne krążki. Po wyjęciu układać jeden na drugim, wszystkie upieczone przykryć i przygotować masę serową. W tym celu ser zemleć 2 razy przez maszynkę. Utrzeć jaja z cukrem, masłem i margaryną na biało i dodać do masy serowej, delikatnie wymieszać, po czym ustawić na małym ogniu i gotować uważając, aby się nie przypaliło (ciągle mieszać). Gdy masa zagotuje się, dodać wiórki kokosowe, rodzynki i drobno pokrajaną skórkę pomarańczową. Masa musi być lepka, aby nie zsuwała się z placków. Jeśli za rzadka, należy dodać mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w mleku. Układać krążki i smarować jeden po drugim lekko ostudzoną masą serową. Kruche ciasteczka rozkruszyć na miałko i obsypać boki tortu płaskim nożem.