Sposób przygotowania:
Tort śmietankowy i owoce
Biszkopty przeciąć na pół, mają być 4 prostokąty. Krem przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu kremu zakupionego w sklepie. Następnie należy przekrajać brzoskwinie, zostawić. Ananasy kroimy w kostkę. Pierwszy prostokąt smarujemy dżemem. Wykładamy część kremu, ale nie za dużo, tak tylko żeby zakryć dżem. Drugi prostokąt należy nasączyć mieszanką alkoholu i soku z brzoskwiń. Wyłożyć część kremu oraz pokrajane brzoskwinie, przykryć kremem. Trzeci prostokąt również nasączyć, wyłożyć część kremu z kawałkami ananasa, posmarować kremem. Czwarty, ostatni prostokąt również nasączyć, wierzch i boki naszego tortu obsmarować resztą kremu. Boki obsypać wiórkami kokosu, a wierzch udekorować według swojego gustu. Smacznego;)
Triss
lenazkiw
Nie jest kupiony, nie pisze nic o dekoracji ponieważ dekoracja to kwestia gustu.
Mój maż jest cukiernikiem i to on dekoruje moje torty. Lubi to.
Ja je tylko piekę. A do dekoracji wykorzystaliśmy kupione listki i różyczki, czekoladę topioną, masę no i kupne kuleczki. Nic specjalnego wszystko można kupić w sklepie.