Sposób przygotowania:
Tort z owocami i masą ajerkoniakową
Masa ajerkoniakowa: Krem zrobić wg instrukcji podanej na opakowaniu. Schłodzić. Biszkopt przekroić na 5-6 części zależy jaki wysoki nam urośnie, u mnie wyszło w jednym 5 a w drugim 6 cienkich krążków. Każdy nasączyć ponczem sporządzonym z syropu z brzoskwiń wymieszanego z 3-4 kieliszkami wódki. Pierwszy krążek posmarować dżemem, na to wyłożyć trochę ubitej kremówki, przykryć drugim krążkiem. Posmarować masą ajerkoniakową z kawałkami ananasa, przykryć trzecim krążkiem. Wyłożyć 0,25l ubitej śmietanki z pokrojonymi brzoskiniami, przykryć czwartym krążkiem. Posmarować kremem ajerkoniakowym z rodzynkami, przykryć piątym. Wyłożyć 0,25l śmietanki z ananasem pokrojonym, przykryć szóstym ostatnim krążkiem. Cały obsmarować śmietanką, boki posypać czekoladowymi wiórkami, wierzch udekorować jak na fotkach lub wedle uznania.przełożenie od dołu:* 1 placek* dżem + trochę bitej śmietany* 2 placek* pół masy ajerkoniakowej + ananas* 3 placek* 0,25l kremówki + brzoskwinie* 4 placek* pół masy ajerkoniakowej + rodzynki* 5 placek* 0,25l kremówki + ananas* 6 placek* reszta kremówki (należy wcześniej odłożyć na obsmarowanie cały tort)* tak samo z owocami, do środka nie dawać za dużo, żeby później mieć czym udekorować pięknie wierzch.