alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Tort szybko pieczony

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tort szybko pieczony, tort szybko pieczony

Tort szybko pieczony

Składniki:

Tort szybko pieczony

 

  • 40 dag mąki pszennej
  • 1 kostka masła
  • 6 łyżek cukru
  • 8 łyżek dżemu truskawkowego
  • 6 dag płatków migdałowych
  • 4 łyżki grubego cukru kandyzowanego
  • 1 małe opakowanie cukru waniliowego
  • 1 małe opakowanie proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • sól

Sposób przygotowania:

Tort szybko pieczony
Utrzeć masło z cukrem. Nie przerywając ucierania, dodawać stopniowo: jajka, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, mąkę pszenną i szczyptę soli. Tortownicę natłuścić. Wypełnić ciastem. Piec w temp. 180 st. C przez 20 minut. Wyjąć, ułożyć na wierzchu dżem. Piec w temp. 180 st. C przez 10 minut. Wyjąć, posypać cukrem i płatkami.

Tagi:

jajko jajka