Sposób przygotowania:
Tort waflowy
Kawę zalać wrzątkiem (ok. ½ szklanki), przykryć, a po 15 minutach odcedzić.
Miękkie masło utrzeć z żółtkami i cukrem. Stopniowo dodawać po łyżeczce napar kawowy.
Torcik składać w następujący sposób:
– krążek waflowy
– krem
– biszkopty
– krem
– biszkopty
– krem
– krążek waflowy.
Boki tortu posmarować kremem. Wierzch można polać polewą czekoladową.
Tort udekorować według uznania. Wstawić przed podaniem do lodówki.
Miękkie masło utrzeć z żółtkami i cukrem. Stopniowo dodawać po łyżeczce napar kawowy.
Torcik składać w następujący sposób:
– krążek waflowy
– krem
– biszkopty
– krem
– biszkopty
– krem
– krążek waflowy.
Boki tortu posmarować kremem. Wierzch można polać polewą czekoladową.
Tort udekorować według uznania. Wstawić przed podaniem do lodówki.