Tort waflowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kawę zalać wrzątkiem (ok. ½ szklanki), przykryć, a po 15 minutach odcedzić. Miękkie masło utrzeć z żółtkami i cukrem. Stopn

Tort waflowy

Składniki:

Tort waflowy

 

  • 2 krążki waflowe,
  • 30 dag biszkoptów,
  • 20 dag masła,
  • 4 żółtka,
  • 1 szklanka cukru,
  • 1 łyżka mielonej kawy.

Sposób przygotowania:

Tort waflowy
Kawę zalać wrzątkiem (ok. ½ szklanki), przykryć, a po 15 minutach odcedzić.

Miękkie masło utrzeć z żółtkami i cukrem. Stopniowo dodawać po łyżeczce napar kawowy.

Torcik składać w następujący sposób:

– krążek waflowy

– krem

– biszkopty

– krem

– biszkopty

– krem

– krążek waflowy.

Boki tortu posmarować kremem. Wierzch można polać polewą czekoladową.

Tort udekorować według uznania. Wstawić przed podaniem do lodówki.

Tagi:

biszkopt kawa