Tort węgierski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Jaja ubić z cukrem. Pod koniec ubijania dodać mąkę wymieszaną z kakao. Przełożyć

Tort węgierski

Składniki:

Tort węgierski

 

  • Biszkopt:
  • 6 jaj

 

  • pół szklanki cukru

 

 

Sposób przygotowania:

Tort węgierski
Jaja ubić z cukrem. Pod koniec ubijania dodać mąkę wymieszaną z kakao. Przełożyć ciasto do tortownicy wysmarowanej tłusz czem i wysypanej bułką tartą. Piec 30 min w temperaturze 180°C. Wystudzony biszkopt przekroić na trzy krążki.Krem: kostka masła szklanka cukru 2 jaja 2 łyżki kakao po 2 łyżki koniaku i rumu 3/4 szklanki mocnej słodkiej herbaty 12 dag rodzynek

Tagi:

biszkopt