Sposób przygotowania:
Tort z dżemem truskawkowym
MASA ŚMIETANOWA:
Śmietanę ubić, dodać serek mascarpone (gdy już będzie dość twarda), następnie śmietan fixy i Śnieżkę. Pod sam koniec dodać galaretkę w proszku i doprowadzić do zamieszania robotem raptem 2-3 razy, aby tylko lekko wmieszać galaretkę w masę. Dzięki temu, masa będzie miała super cytrynowy, orzeźwiający smak.
Każdy blat biszkoptowy nasączyć spirytusem. Wyłożyć na blat dżem i rozsmarować. Przykryć 1/3 masy śmietankowej. Nałożyć drugi nasączony spirytusem blat i ponownie przykryć pozostałością dżemu i 1/3 masy. Przykryć 3 blatem i wyłożyć masę na wierzch i boki ciasta.
Udekorować wierzch wg uznania.
Rurki maczać w dowolnej miksturze wodnej (ja maczałam w wodzie z sokiem malinowym), oblepiać ciasto na około rurkami. Włożyć do lodówki na kilka godzin.
Śmietanę ubić, dodać serek mascarpone (gdy już będzie dość twarda), następnie śmietan fixy i Śnieżkę. Pod sam koniec dodać galaretkę w proszku i doprowadzić do zamieszania robotem raptem 2-3 razy, aby tylko lekko wmieszać galaretkę w masę. Dzięki temu, masa będzie miała super cytrynowy, orzeźwiający smak.
Każdy blat biszkoptowy nasączyć spirytusem. Wyłożyć na blat dżem i rozsmarować. Przykryć 1/3 masy śmietankowej. Nałożyć drugi nasączony spirytusem blat i ponownie przykryć pozostałością dżemu i 1/3 masy. Przykryć 3 blatem i wyłożyć masę na wierzch i boki ciasta.
Udekorować wierzch wg uznania.
Rurki maczać w dowolnej miksturze wodnej (ja maczałam w wodzie z sokiem malinowym), oblepiać ciasto na około rurkami. Włożyć do lodówki na kilka godzin.
jagoda59