Sposób przygotowania:
Pieczony sernik waniliowy
Twaróg zamrożony (kupiłam za połowę ceny gdyż termin się kończył, na sernik idealnie pasuje) dobrze odmrozić na durszlaku.
W misce utrzeć do białości jajka, cukier, aromat wanilinowy, dodać ser śmietankowy (nie trzeba go mielić), wsypać budyń, wlać 1/4 szklanki oleju i mikserem wszystko dobrze połączyć.
Forma 20x15 z papierem do pieczenia, na dnie ułożyć biszkopty, wylać sernik, piec w nagrzanym piekarniku na 180C około 60 minut, zostawić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach do wystudzenia.
Białą czekoladę stopić w kąpieli wodnej, wylać na sernik i posypać posypką.
W misce utrzeć do białości jajka, cukier, aromat wanilinowy, dodać ser śmietankowy (nie trzeba go mielić), wsypać budyń, wlać 1/4 szklanki oleju i mikserem wszystko dobrze połączyć.
Forma 20x15 z papierem do pieczenia, na dnie ułożyć biszkopty, wylać sernik, piec w nagrzanym piekarniku na 180C około 60 minut, zostawić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach do wystudzenia.
Białą czekoladę stopić w kąpieli wodnej, wylać na sernik i posypać posypką.