Sposób przygotowania:
Piernik z dżemem przekładany dżemem
Piernik z kartonu przesypać do wysokiego naczynia, wlać zimną wodę, dodać dżem niskosłodzony nie gęsty (użyłam swój domowy jabłkowo-śliwkowy) jaki lubimy i mamy w domu.
Mikserem wyrabiać z 3 minuty na najwyższych obrotach, następnie wlać olej i mikserem krótko połączyć składniki.
Keksówka 25x15 wyłożona papierem do pieczenia, ciasto przełożyć do formy i piec w piekarniku nagrzanym na 180C około 60 minut, do suchego patyczka, ciasto dobrze wystudzić.
Piernik przekroić na trzy części, posmarować grubo dżemem wysokosłodzonym gęstym (użyłam swój domowy z ciemnych winogron z czekoladą) jakim lubimy i mamy w domu, lekko przycisnąć złożone porcje piernika i schować w chłodne miejsce, przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Mikserem wyrabiać z 3 minuty na najwyższych obrotach, następnie wlać olej i mikserem krótko połączyć składniki.
Keksówka 25x15 wyłożona papierem do pieczenia, ciasto przełożyć do formy i piec w piekarniku nagrzanym na 180C około 60 minut, do suchego patyczka, ciasto dobrze wystudzić.
Piernik przekroić na trzy części, posmarować grubo dżemem wysokosłodzonym gęstym (użyłam swój domowy z ciemnych winogron z czekoladą) jakim lubimy i mamy w domu, lekko przycisnąć złożone porcje piernika i schować w chłodne miejsce, przed podaniem posypać pudrem cukrem.
![Piernik z dżemem przekładany dżemem. Piernik z dżemem przekładany dżemem.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/piernik-z-dzemem-przekladany-dzemem-488323.jpg)
![Piernik z dżemem przekładany dżemem. Piernik z dżemem przekładany dżemem.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/piernik-z-dzemem-przekladany-dzemem-488324.jpg)
![Piernik z dżemem przekładany dżemem. Piernik z dżemem przekładany dżemem.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/piernik-z-dzemem-przekladany-dzemem-488325.jpg)