ami91

ami91

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 273]

Tortellini pod serowym puchem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tortellini podsmażone z szynką i podduszone z parmezanem - niebo w gębie :)

Tortellini  pod serowym puchem

Składniki:

Tortellini pod serowym puchem

 

  • Opakowanie tortellini z mięsem
  • 20 dag szynki swojskiej
  • pół puszki kukurydzy
  • ser parmezan
  • chilli
  • sól
  • kilka łyżek oleju

Sposób przygotowania:

Tortellini pod serowym puchem
Makaron tortellini gotuję w lekko osolonej wodzie z dodatkiem łyżek oleju co zapobiega sklejaniu się. Swojsą szynkę kroję w kwadraciki 1x1 i podsmażam, Do szynki dodaję ugotowany makaron i podsmażam wszystko około 10 minut. Dodaję kukurydzę i posypuję chilli. Duszę 5 minut po czym obficie posypuję parmezanem. Patelnie przykrywam pokrywką i wszystko duszę do rozpuszczenia sera, Nie solę tej potrawy w ogóle ponieważ dodaję sol do gotowanie tortellini, swojska szynka sama w sobie jest troszkę słona, a parmezan, że jest serem to też jest słony i dodatek jej byłby nadmiarem.