Sposób przygotowania:
Tortilla 4
Tortille podgrzewamy na gorącej patelni teflonowej po 30 sekund z każdej strony.Fasolę odsączmy z zalewy.Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.Czosnek przeciskamy przez praskę. Tuńczyka odsączamy z wody.Przygotowujemy sos : do miski wlewamy jogurt ,dodajemy sól ,pieprz i czosnek i wszystko dokładnie mieszamy.Do miski wsypujemy tuńczyka,fasolę , dodajemy sól i pieprz i mieszamy. Pomidora myjemy i kroimy w plasterki.Ciepłą tortillę smarujemy łyżką sosu, układamy tuńczyka z fasolą,pomidora,posypujemy serem i polewamy łyżką sosu czosnkowego.Na wierzchu układamy szczypiorek.Tortillę składamy : najpierw dół a potem boki tworząc szczelną kieszeń. Wkładamy na 1 minutę do mikrofali i podajemy.