Sposób przygotowania:
Tortilla a' la pizzerinkiI
1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą Gyros oraz solą. Dokładnie mieszamy i smażymy na rozgrzanym oleju.
II
2. Pomidora, obraną cebulę oraz ogórka kroimy w plasterki a paprykę w paseczki.
3. Dwie łyżki ketchupu mieszamy z dwiema łyżkami majonezu.
III
4. Placki tortilli rozkładamy, na każdym placku układamy plasterek sera topionego.
5. Smarujemy sosem i układamy mięso oraz warzywa.
V
6. Zawijamy tortille robiąc trójkąty złączając na środku. Odwracamy tak żeby łączenie było pod spodem i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
VI
7. Każdy placek smarujemy cienko ketchupem i posypujemy żółty serem startym na tarce o dużych oczkach.
8. Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku 15 minut w 180°C.
VII
9. Gotowe.
10. Smacznego.
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2