Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1036]

Zrazy z mozzarellą w młodej kapuście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 11
  • KALORIE: 110
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne zrazy z mięsa wieprzowego z dodatkiem mozzarelli, która sprawia, że mięso jest soczyste, podane w młodej kapuście.

Zrazy z mozzarellą w młodej kapuście

Składniki:

Zrazy z mozzarellą w młodej kapuście

 

  • 1 kg schabu
  • 2 kulki mozzarelli
  • Mąka do panierki
  • Olej do smażenia
  • 1 główka młodej kapusty
  • 10 dag boczku wędzonego
  • 1 marchew
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego
  • ½ łyżeczki cukru
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

Zrazy z mozzarellą w młodej kapuście

I

Zrazy z mozzarellą w młodej kapuście
Przygotowanie mięsa, krojenie. ukłdanie mozzarelli i zwijamy w roladki.

1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w plastry i rozbijamy. Następnie doprawiamy pieprzem oraz solą i układamy po plasterku sera mozzarelli. Mięso zwijamy w roladki, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzany oleju.

II

Zrazy z mozzarellą w młodej kapuście
przygotowanie warzyw, kapusty oraz marchwi

2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojona kapustę oraz obraną i startą na tarce o dużych oczkach marchew. Podlewamy wodą.

III

Zrazy z mozzarellą w młodej kapuście
boczek

3. Boczek kroimy w drobną kostkę przesmażamy i łączymy z kapustą.

IV

4. Pod koniec gotowania doprawiamy octem, Vegetą, pieprzem oraz cukrem i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody. Chwilkę gotujemy i wykładamy na zrazy.

5. Danie gotowe.

6. Smacznego.