Sposób przygotowania:
Pyszne kotlety z makaronu nitki
Makaron nitki ugotować w osolonej wodzie i dobrze odcedzić na durszlaku, wystudzić, wystudzony wsypać do miski.
Dodać bułkę tartą, przyprawę do makaronu, pieprz mielony czarny i ziołowy, jajko, zmiksowaną natkę pietruszki i wszystko wyrobić ręką na kleistą masę.
Formować nie grube kotlety, kłaść na gorący olej i smażyć na rumiano z każdej strony na średnim ogniu, odkładać na ręcznik papierowy.
Mrożoną marchewkę z groszkiem ugotować w osolonej wodzie, wodę odlać, dodać łyżkę masła i mąki i szybko wszystko wymieszać do zagęszczenia, zdjąć z ognia.
Dodać bułkę tartą, przyprawę do makaronu, pieprz mielony czarny i ziołowy, jajko, zmiksowaną natkę pietruszki i wszystko wyrobić ręką na kleistą masę.
Formować nie grube kotlety, kłaść na gorący olej i smażyć na rumiano z każdej strony na średnim ogniu, odkładać na ręcznik papierowy.
Mrożoną marchewkę z groszkiem ugotować w osolonej wodzie, wodę odlać, dodać łyżkę masła i mąki i szybko wszystko wymieszać do zagęszczenia, zdjąć z ognia.
mocsłodkości
mocsłodkości
ziutula
skuter5
ziutula
Często gotuję więcej, aby na drugi dzień zrobić takie placuszki
lukrowanepierniczki
ziutula