Sposób przygotowania:
Gulasz drobiowy z rabarbarem i marchewką
Mięso myjemy i osuszamy, kroimy w dużą kostkę. Przekładamy do pojemnika i wsypujemy przyprawy. Mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce.
Marchew obieramy i myjemy, kroimy na kawałki Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę. Rabarbar czyścimy i myjemy, kroimy na kawałki.
Na dużej patelni rozgrzewamy olej i wkładamy mięso, cebulę, czosnek, marchewkę. Smażymy razem przez 10 minut. Wlewamy gorącą wodę i dokładamy listki laurowe, dusimy pod przykryciem.
Do ugotowanego gulaszu dodajemy rabarbar i redukujemy sos do pożądanej konsystencji.
Na samym końcu doprawiamy do smaku.
Marchew obieramy i myjemy, kroimy na kawałki Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę. Rabarbar czyścimy i myjemy, kroimy na kawałki.
Na dużej patelni rozgrzewamy olej i wkładamy mięso, cebulę, czosnek, marchewkę. Smażymy razem przez 10 minut. Wlewamy gorącą wodę i dokładamy listki laurowe, dusimy pod przykryciem.
Do ugotowanego gulaszu dodajemy rabarbar i redukujemy sos do pożądanej konsystencji.
Na samym końcu doprawiamy do smaku.