Sposób przygotowania:
Mielone pod pierzynką z młodej kapustyI
 
1. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, wsypujemy sól, paprykę ostrą, majeranek, bułkę tartą, wlewamy śmietanę i wyrabiamy masę mięsną. Robimy duże kotlety, rozpłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 25 minut w 180°C.
II
 
2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojoną kapustę i obraną, startą na tarce o dużych oczkach marchew. Doprawiamy pieprzem oraz solą i smażymy do chwili miękkości warzyw, następnie dodajemy serki, chwilkę jeszcze smażymy około 5 minut.
III
3.	Warzywa wykładamy na kotlety mielone.
4.	Gotowe.
5.	Smacznego.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
mocsłodkości
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki