Sposób przygotowania:
Tortilla z chrupiącym kurczakiem
1. Filet kurczaka kroimy na cienkie paski albo kosteczkę.
2. Mięso obtaczamy w chrupiącej panierce do drobiu.
3. Smażymy na słoty kolor na oliwie z oliwek.
4. Placki tortilli rozkładam na dużym talerzu.
5. W zależności od preferencji wybieram warzywa.
6. Do tortilli wybieram sos słodko-kwaśny.
7.Na placek kładę -drobno posiekaną cebulę, kilka plastrów pomidora, rukolę,świeży szpinak, sałatę oraz kurczaka
8. Całość polewam sosem
9. Tortille zwijam
10.Zwiniętą można jeść na zimno albo zawinąć w folię aluminiowa i włożyć do piekarnika na ok 10 min SMACZNEGO
2. Mięso obtaczamy w chrupiącej panierce do drobiu.
3. Smażymy na słoty kolor na oliwie z oliwek.
4. Placki tortilli rozkładam na dużym talerzu.
5. W zależności od preferencji wybieram warzywa.
6. Do tortilli wybieram sos słodko-kwaśny.
7.Na placek kładę -drobno posiekaną cebulę, kilka plastrów pomidora, rukolę,świeży szpinak, sałatę oraz kurczaka
8. Całość polewam sosem
9. Tortille zwijam
10.Zwiniętą można jeść na zimno albo zawinąć w folię aluminiowa i włożyć do piekarnika na ok 10 min SMACZNEGO