Sposób przygotowania:
naleśniki a'la tortilla z indykiem
Przygotowujemy mięso do tortilli: Mięso z indyka drobno kroimy, dodajemy przyprawę gyros, bazylie i czosnek granulowany oraz oliwę, mieszamy i wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Mięso smażymy do miękkości.
Własnoręcznie zrobione naleśniki a'la tortille z mąki, wody i jajka wg mojego przepisu- https://gotujmy.pl/nalesniki-ala-tortilla-na-wodzie,przepisy,102162.html rozkładamy na deseczce. Na każdy placek tortilli nakładamy 2 łyżki sałatki z przepisu https://gotujmy.pl/salatka-z-zielonymi-oliwkami,przepisy,102205.html i 1-2 łyżki indyka w gyrosie, zwijamy w ruloniki i polewamy keczupem lub składamy na zakładkę zawijając boki naleśnika do środka.
Własnoręcznie zrobione naleśniki a'la tortille z mąki, wody i jajka wg mojego przepisu- https://gotujmy.pl/nalesniki-ala-tortilla-na-wodzie,przepisy,102162.html rozkładamy na deseczce. Na każdy placek tortilli nakładamy 2 łyżki sałatki z przepisu https://gotujmy.pl/salatka-z-zielonymi-oliwkami,przepisy,102205.html i 1-2 łyżki indyka w gyrosie, zwijamy w ruloniki i polewamy keczupem lub składamy na zakładkę zawijając boki naleśnika do środka.