Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Tortilla z jajecznicą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 14
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna przekąska na różne uroczystości, niespodziewanych gości. Przekąska, która znika za stołu w mgnieniu oka a przygotowanie jej jest banalnie proste.

Tortilla z jajecznicą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Tortilla z jajecznicą

 

Sposób przygotowania:

Tortilla z jajecznicą

I

Tortilla z jajecznicą
Przygotowanie wszystkich składników na przygotowanie jajecznicy.

1. Do naczynia wbijam jajka, roztrzepuję. Dodaję umytą, obraną z nasion, bardzo drobno pokrojoną paprykę, pokrojone również drobno ogórki konserwowe, posiekany koperek oraz pokrojoną w drobną kostkę szynkę. Doprawiam pieprzem i sola.
2. Dokładnie mieszam wszystkie składniki.

II

Tortilla z jajecznicą
Pieczenie masy jajecznej z pozostałymi składnikami.

3. Dno formy wykładam papierem do pieczenia i wylewam połowę masy jajecznej.
4. Piekę w rozgrzanym piekarniku 10 minut 180°C.

III

Tortilla z jajecznicą
Ułożenie jajecznicy na placku tortilla.

5. Tą samą czynność powtarzam z drugą połową masy jajecznej.
6. Rozkładam placki Tortilli i układam upieczoną jajecznicę.

IV

Tortilla z jajecznicą
Zwijanie tortilli z jajecznicą.

7. Tortillę zwijam bardzo ciasno w roladę i chłodzę w lodówce dwie godziny.

V

Tortilla z jajecznicą

8. Przed podaniem kroję w plastry.
9. Gotowe.
10. Smacznego.