Sposób przygotowania:
Tortilla z jajecznicąI
1. Do naczynia wbijam jajka, roztrzepuję. Dodaję umytą, obraną z nasion, bardzo drobno pokrojoną paprykę, pokrojone również drobno ogórki konserwowe, posiekany koperek oraz pokrojoną w drobną kostkę szynkę. Doprawiam pieprzem i sola.
2. Dokładnie mieszam wszystkie składniki.
II
3. Dno formy wykładam papierem do pieczenia i wylewam połowę masy jajecznej.
4. Piekę w rozgrzanym piekarniku 10 minut 180°C.
III
5. Tą samą czynność powtarzam z drugą połową masy jajecznej.
6. Rozkładam placki Tortilli i układam upieczoną jajecznicę.
IV
7. Tortillę zwijam bardzo ciasno w roladę i chłodzę w lodówce dwie godziny.
V
8. Przed podaniem kroję w plastry.
9. Gotowe.
10. Smacznego.
biedroneczki
lukrowanepierniczki