kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Śniadaniowa tortilla z jajecznicą i szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 29

Placki tortilli są bardzo wdzięcznym materiałem, z którego możemy przygotować zarówno przystawki, jak i danie główne a nawet śniadanie.

Śniadaniowa tortilla z jajecznicą i szpinakiem

Składniki:

Śniadaniowa tortilla z jajecznicą i szpinakiem

podstawowe

Sposób przygotowania:

Śniadaniowa tortilla z jajecznicą i szpinakiem
Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła z łyżką oliwy z oliwek. Cebule siekamy w piórka i szklimy na tłuszczu.

Jajka rozbełtujemy z solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem, dodajemy świeży szpinak. Mieszankę wylewamy na patelnie z cebulka i mieszamy aż zetnie się do pożądanej konsystencji.

Placek tortilli rozgrzewamy na suchej patelni z obu stron. Na placek wykładamy jajecznicę z cebulką i szpinakiem. Dodajemy kilka kawałków suszonych pomidorów w oleju. Zawijamy w placek.

Spożywamy na ciepło.