Sposób przygotowania:
Śniadaniowa tortilla z jajecznicą i szpinakiem
Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła z łyżką oliwy z oliwek. Cebule siekamy w piórka i szklimy na tłuszczu.
Jajka rozbełtujemy z solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem, dodajemy świeży szpinak. Mieszankę wylewamy na patelnie z cebulka i mieszamy aż zetnie się do pożądanej konsystencji.
Placek tortilli rozgrzewamy na suchej patelni z obu stron. Na placek wykładamy jajecznicę z cebulką i szpinakiem. Dodajemy kilka kawałków suszonych pomidorów w oleju. Zawijamy w placek.
Spożywamy na ciepło.
Jajka rozbełtujemy z solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem, dodajemy świeży szpinak. Mieszankę wylewamy na patelnie z cebulka i mieszamy aż zetnie się do pożądanej konsystencji.
Placek tortilli rozgrzewamy na suchej patelni z obu stron. Na placek wykładamy jajecznicę z cebulką i szpinakiem. Dodajemy kilka kawałków suszonych pomidorów w oleju. Zawijamy w placek.
Spożywamy na ciepło.