Sposób przygotowania:
Gołąbki z kapusty włoskiej z dużą ilością boczku
Kapustę obieram z brzydkich liści, wycinam gąb. Kapustę przekładam do dużego garnka z gorącą wodą i parzę pod przykryciem około 10 - 15 minut. Po tym czasie liście oddzielam, ścinam zgrubiałe nerwy.
Na patelni rozgrzewam olej, dodaję i podsmażam pokrojony w kostkę boczek wędzony, dodaję pokrojoną cebulkę i podsmażam do zeszklenia cebulki.
Mięso mielone przekładam do miski, dodaję jajka, przyprawy ugotowany na sypko ryż i ugotowaną kaszę.
Mieszam do połączenia składników. Do całości dodaję podsmażony boczek z cebulką i ponownie mieszam.
Na liście kapusty nakładam porcję masy mięsnej, zwijam gołąbki boki kapusty do środka, a następnie roluję .
Gotowe układam na tacy, następnie gołąbki duszę pod przykryciem do miękkości.
Jedną część podsmażam, a druga zajadamy polaną ketchupem.
Smacznego.
Na patelni rozgrzewam olej, dodaję i podsmażam pokrojony w kostkę boczek wędzony, dodaję pokrojoną cebulkę i podsmażam do zeszklenia cebulki.
Mięso mielone przekładam do miski, dodaję jajka, przyprawy ugotowany na sypko ryż i ugotowaną kaszę.
Mieszam do połączenia składników. Do całości dodaję podsmażony boczek z cebulką i ponownie mieszam.
Na liście kapusty nakładam porcję masy mięsnej, zwijam gołąbki boki kapusty do środka, a następnie roluję .
Gotowe układam na tacy, następnie gołąbki duszę pod przykryciem do miękkości.
Jedną część podsmażam, a druga zajadamy polaną ketchupem.
Smacznego.