Myszata1993

Myszata1993

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 175]

Gołąbki bez zawijania

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Gołąbki bez zawijania czyli propozycja na obiad z kapusty i mięsa mielonego z dodatkiem aromatycznego sosu pomidorowego.

Gołąbki bez zawijania Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gołąbki bez zawijania

 

  • 700 g mięsa mielonego
  • 500 g kapusty
  • 3 cebule
  • 2 jajka
  • 1 torebka surowego ryżu

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki bez zawijania
Kapustę drobno posiekać, wrzucić do wody, zagotować, gotować 10 minut, po tym czasie odcedzić.

Cebulę drobno posiekać.

Do miski włożyć mięso, kapustę, cebulę, surowy ryż, jajka, sól i pieprz. Wymieszać, uformować gołąbki, obsmażyć krótko na oleju i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.

Sos: Passatę pomidorową wymieszać z bulionem, dodać zioła prowansalskie, cukier, paprykę w proszku i sól oraz pieprz. Całość wymieszać, zagotować, dodać śmietankę, ponownie wymieszać i zalać gołąbki. Piec w 175 stopniach pod przykryciem około 1,5 godziny.
Gołąbki bez zawijania
Kapustę posiekać, ugotować, wymieszać z resztą składników
Gołąbki bez zawijania
Gołąbki krótko obsmażyć, przełożyć do naczynia żaroodpornego
Gołąbki bez zawijania
Zalać przygotowanym sosem pomidorowym i piec 1,5 godziny
Gołąbki bez zawijania
Passatę wymieszać z bulionem i przyprawami, zagotować