Sposób przygotowania:
Grillowana tortilla z kiełkami, sosem i wędliną
Do tortilli można użyć gotowy sos czosnkowy lub przygotować domowy. Sposób na domowy sos czosnkowy: czosnek trę na tarce do miseczki, dodaję do niego śmietanę, majonez, doprawiam solą i pieprzem i dokładnie całość mieszam. Odstawiam do lodówki, aby smaki się przegryzły.
Przygotowuje tortille. Na rozłożonym placku tortilli układam 2 plastry sera, następnie plasterki wędliny. Całość posypuję kiełkami rzodkiewki i smaruję sosem czosnkowym. Tortillę ostrożnie zwijam w rulon. Następnie układam na patelni grillowej (zwinięciem do dołu).
Grilluję z obu stron do uzyskania charakterystycznych pasków i roztopienia sera. Podaję przekrojoną na pół.
Przygotowuje tortille. Na rozłożonym placku tortilli układam 2 plastry sera, następnie plasterki wędliny. Całość posypuję kiełkami rzodkiewki i smaruję sosem czosnkowym. Tortillę ostrożnie zwijam w rulon. Następnie układam na patelni grillowej (zwinięciem do dołu).
Grilluję z obu stron do uzyskania charakterystycznych pasków i roztopienia sera. Podaję przekrojoną na pół.