Sposób przygotowania:
Rolada drobiowa z podwędzanymi śliwkami i seremKrok 1
Pierś z kurczaka myjemy osuszamy ręcznikiem papierowy, Każdą połówkę rozcinamy tak aby powstała rolada.Posypujemy pierś solą i pieprzem.
Ser gouda ścieramy na tarce na wiórka i posypujemy na piersi dosyć grubo.Na ser kładziemy majonez 2 łyżki na każdą połówkę. Natkę pietruszki same listki kładziemy na majonezie.
Śliwki kroimy drobno i posypujemy na natce pietruszki.Teraz zwijamy jak roladę dociskając mięsko. Nićmi ( cienka dratwa) związujemy roladkę ( ja to robię tak jak na mięso czyli jak baleron związuje.
Krok 2
Na talerz wsypuje zmielone płatki owsiane. Roladę maczam w jajku, a następnie w płatkach owsianych. Smażę przykryte pokrywką i duszę.
Ser troszkę wypływa ale to nic nie szkodzi. Polecam roladę bo jest przepyszna.
Po usmażeniu i podduszeniu można śmiało ją pokroić :)