Sposób przygotowania:
Ryż smażony z cukinią i ze szpinakiem
Podsmażamy na patelni pokrojony w kostkę boczek. Pora kroimy w plasterki i dorzucamy do boczku, gdy wytopi się trochę tłuszczu. Dodajemy również pokrojoną cebulę oraz cukinię i smażymy przez kilka minut.
Po tym czasie dodajemy ugotowany ryż, mieszamy danie. Przyprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Liście szpinaku myjemy, osuszamy i kroimy w paski. Wrzucamy na patelnię, mieszamy i smażymy jeszcze 3 minuty.
Nakładamy na talerze, posypujemy startym parmezanem.
Po tym czasie dodajemy ugotowany ryż, mieszamy danie. Przyprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Liście szpinaku myjemy, osuszamy i kroimy w paski. Wrzucamy na patelnię, mieszamy i smażymy jeszcze 3 minuty.
Nakładamy na talerze, posypujemy startym parmezanem.