Sposób przygotowania:
Tortilla z kurczakiem i serem
Kapustę pekińska siekamy.Pomidory myjemy i kroimy. Ogórka obieramy i kroimy w plasterki.Cebulę obieramy i kroimy w cienki talarki. Przygotowujemy sos czosnkowy- śmietanę, przeciśnięty czosnek, szczyptę soli i pieprzu mieszamy i odstawiamy do lodówki aby się przegryzło.Kurczaka kroimy w kawałki, doprawiamy przyprawą do gyrosa, solą, pieprzem i papryką. Zwilżone wodą tortillę podsmażamy chwilkę na patelni (10 sekund). Smarujemy placki sosem czosnkowym i dodajemy trochę ketchupu. Kładziemy kapustę pekińską, pokrojone pomidory, ogórki, kawałki kurczaka, kukurydzę, cebulę i starty żółty ser. Zawijamy z początku jak krokieta, z góry pozostawiamy otwarte. Zawijamy w folię aluminiową i podgrzewamy w piekarniku/ kombiwarze przez 10 minut w temperaturze 170 st. C. Smacznego! :)