Sposób przygotowania:
Polędwica z łososia w placku do tortilli
Wykonanie placków: Na stolnicę sypiemy obie mąki . Margarynę siekamy i dodajemy do mąkiDodajemy sól i zagniatamy ciasto. Dodajemy letnią wodę i dalej zagniatamy , aż powstanie elastyczne ciasto . Zawijamy w file spożywczą i wkładamy do lodówki na pół godziny. Ciasto możemy sobie podzielić na mniejsze kawałki , bedzie lepiej do wałkowania . Po rozwałkowaniu przykładamy talerz i wycinamy kółko. Smażymy bez tłuszczu dosłownie chwilkę z każdej strony . Na usmażoną i ostudzoną tortille kładziemy łyżką majonez i smarujemy na całej powierzchni ( zmięknie nam placek ) Posypujemy mix sałatą i polewamy sosem koperkowym i kładziemy kawałki polędwicy z łososia . Zawijamy i kroimy na mniejsze kawałki. Pyszna przekąska