Sposób przygotowania:
Tortilla z serem i warzywami
Paprykę kroimy w paseczki, cebulę w piórka, podsmażamy warzywa na oliwie do miękkości, solimy.
Placki tortilli namaczamy w mleku.
Robimy sos: do ketchupu dodajemy mieszankę ziół włoskich (gotową lub mieszamy oregano z bazylią lub innymi ulubionymi ziołami).
Na plackach tortilli rozsmarowujemy sos (oszczędzamy boki), układamy plastry sera żółtego. Wykładamy cebulę i paprykę oraz pokrojonego w kostkę pomidora.
Zwijamy tortille. Podgrzewamy każdą chwilę na patelni z obu stron (tak, aby placki lekko przybrązowiały, a ser się rozpuścił). Przed podaniem do każdej tortilli wkładamy umytą sałatę.
Placki tortilli namaczamy w mleku.
Robimy sos: do ketchupu dodajemy mieszankę ziół włoskich (gotową lub mieszamy oregano z bazylią lub innymi ulubionymi ziołami).
Na plackach tortilli rozsmarowujemy sos (oszczędzamy boki), układamy plastry sera żółtego. Wykładamy cebulę i paprykę oraz pokrojonego w kostkę pomidora.
Zwijamy tortille. Podgrzewamy każdą chwilę na patelni z obu stron (tak, aby placki lekko przybrązowiały, a ser się rozpuścił). Przed podaniem do każdej tortilli wkładamy umytą sałatę.