Sposób przygotowania:
Tortilla z serem, mozzarellą, szynką i sałatą
Tortillę rozłożyć na blacie. Na każdy placek wyłożyć po trochu sałaty zielonej, 2-3 plasterki sera żółtego, oraz po 2 plasterki szynki. Mozzarellę pokroić na mniejsze kawałeczki, posypać po tortilli.
Przyprawić solą i pieprzem. Tak przygotowaną tortillę zwinąć w rulon ze wszystkimi składnikami i pokroić w mniejsze kawałki. Dla umocnienia każdego kawałki, przekłuć wykałaczką.
Można spożywać zaraz po przygotowaniu, bądź dodatkowo podgrzać przez 30 sekund w mikrofalówce, żeby ser żółty się stopił.
Przyprawić solą i pieprzem. Tak przygotowaną tortillę zwinąć w rulon ze wszystkimi składnikami i pokroić w mniejsze kawałki. Dla umocnienia każdego kawałki, przekłuć wykałaczką.
Można spożywać zaraz po przygotowaniu, bądź dodatkowo podgrzać przez 30 sekund w mikrofalówce, żeby ser żółty się stopił.
zbysiowa