luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Tortilla meksykańska z mięsem i fasolą

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Szybkie i pożywne danie dla każdego.

Tortilla meksykańska z mięsem i fasolą

Składniki:

Tortilla meksykańska z mięsem i fasolą

 

  • 6 placków tortilla

 

  • nadzienie;
  • 400 gr mięsa mielonego
  • puszka czerwonej fasoli
  • 1 cebula
  • 4-5 pieczarek
  • pół puszki pomidorów w przecierze
  • pół łyżeczki papryki mielonej słodkiej
  • czerwona czubrica do smaku lub inna pikantna przyprawa.
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Tortilla meksykańska z mięsem i fasolą
Na łyżce oleju przysmażyć drobno pokrojone pieczarki i cebulę. W garnuszku przygotować pomidory z puszki, trochę rozdrobnić. Do pomidorów wrzucić przyrumienione pieczarki i cebulę. Na tej samej patelni przysmażyć mięso mielone i też dodać do sosu jak również odcedzoną na durszlaku czerwoną fasolę. Doprawić do smaku przyprawami i zagotować. Tortillę nadziewać nadzieniem i zwijać wedle uznania. Podgrzewać w mikrofali na gorąco.