Sposób przygotowania:
Meksykański przekładaniec
Na patelni podsmażamy mięso mielone. Dodajemy do niego przecier i doprawimy lekko wegetą. Ściągamy z patelni i rozgrzewamy na niej olej. Cebule i czosnek obieramy. Cebule kroimy w drobną kosteczkę i wrzucamy na patelnię. Czosnek i suszoną papryczkę bardzo drobno siekamy i dorzucamy na patelnie. Do cebuli dodajemy paprykę pokrojoną w kostke i obrane i pokrojone w plasterki pieczarki. Całość podsmażamy ok 7-8 minut mieszając od czasu do czasu. Po tym czasie dodajemy na patelnię przygotowane mięso, oraz groszek, kukurydze i fasolkę. Całość mieszamy i podsmażamy 10 minut od czasu do czasu mieszając. Pod koniec smażenia doprawiamy papryką i wegeta. Tortownicę smarujemy tłuszczem i układamy na dnie dwie tortille. Na to wykładamy połowę masy warzywno mięsnej. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach i połowę sera układamy na warzywach. Przykrywamy płatem tortilli i wykładamy resztę warzyw, a na warzywa resztę sera. Całość przykrywamy czwartą tortillą. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i wstawiamy do niego tortownicę.Pieczemy ok 30 minut. Podajemy z keczupem.