Sposób przygotowania:
Tortille z salami, kurczakiem i warzywami
Piersi z kurczaka kroimy w mniejsze części, przyprawiamy. Jajko rozkłócamy, obataczamy kawałki kurczaka, następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju na złoto z każej strony.
Placki torlilli smarujemy majonezem, na środku układamy plastry salami.
Warzywa myjemy i obieramy. Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki. Pomidory kroimy w ósemki, ogórka w półplasterki.
Na salami wykładamy garść sałaty, kilka kawałków pomidora i ogórka. Następnie układamy kilka kawałków kurczaka i polewamy ketchupem. Zwijamy dość mocno w rulon, kroimy na mniejsze części. Przechowujemy w lodówce.
Smacznego
Placki torlilli smarujemy majonezem, na środku układamy plastry salami.
Warzywa myjemy i obieramy. Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki. Pomidory kroimy w ósemki, ogórka w półplasterki.
Na salami wykładamy garść sałaty, kilka kawałków pomidora i ogórka. Następnie układamy kilka kawałków kurczaka i polewamy ketchupem. Zwijamy dość mocno w rulon, kroimy na mniejsze części. Przechowujemy w lodówce.
Smacznego