Sposób przygotowania:
Tortille z sałatką gyrosETAP 1:
Piersi z kurczaka pokroić na drobną kostkę, przyprawić dobrze przyprawą do gyrosa i usmażyć na niedużej ilości oleju na patelni.
Po usmażeniu kurczaka wyłożyć na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym by odsączyć go z nadmiaru tłuszczu.
Kapustę pekińską poszatkować, kilka liści zostawić w całości. Paprykę, ogórki i cebulę pokroić w drobną kostkę. Kukurydzę odcedzić.
Kurczaka i warzywa wrzucić do jednej miski. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać ok. 3 łyżki majonezu i 1 łyżkę sosu czosnkowego i dobrze wymieszać. Sałatkę schłodzić w lodówce.
Placki tortilli przekroić na pół. Każdą połówkę tortilli składać w kieszonkę, brzegi spiąć wykałaczką. Do środka włożyć kawałek liścia kapusty pekińskiej tak aby trochę wystawał i wypełnić kieszonkę sałatką. Kieszonki układać pionowo w półmisku.
Podawać najlepiej od razu bo po jakimś czasie tortille namiękają.