Sposób przygotowania:
Tortilla z nuggetami i sałatką
1. Tortille: Z podanych składników stopniowo wlewając wodę zagniatamy ciasto,ciasto nie może być zbyt luźne. Następnie formujemy kulę,przykrywamy miską i odstawiamy na pół godziny. Po tym czasie ciasto dzielimy na 6 równych części. Każdy kawałek ciasta wałkujemy na cienkie placki o średnicy około 21-22 cm. Następnie placki smażymy na suchej gorącej patelni ,po kilka chwil z każdej strony.
2. Nuggetsy:Mięso oczyszczamy, myjemy i dokładnie osuszamy. Następnie kroimy je na małe kawałki i nacieramy przyprawą. Tak przygotowane mięso odstawiamy na pół godziny. W tym czasie mleko, jajko, mąkę i sól miksujemy na gładkie bez grudek i dość gęste ciasto. Płatki kukurydziane bardzo drobno kruszymy. Można je pokruszyć wałkując wałkiem do ciasta. Po tym czasie kawałki mięsa zanurzamy w cieście i panierujemy w płatkach. Następnie smażymy na oleju ze wszystkich stron, aż mięso będzie miękkie i zrumienione.
3. Sałatka: Jajka gotujemy na twardo, następnie studzimy, obieramy i razem z serem żółtym kroimy w dość dużą kostkę. Pieczarki odsączmy z zalewy i kroimy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki sałatki ze sobą mieszamy przyprawiając do smaku solą i pieprzem.
4. Na placki tortilli nakładamy porcje sałatki i kawałków mięsa, zawijamy i podajemy. Rady: W skład przyprawy Shahi Paneer Masala wchodzą: kolendra, chili, cebula, kurkuma, sól, kmin rzymski, kardamon, pieprz czarny, imbir, cynamon,goździki, czosnek, gałka muszkatołowa,pieprz, anyż. Jeżeli nie mamy takiej przyprawy można użyć innej.
2. Nuggetsy:Mięso oczyszczamy, myjemy i dokładnie osuszamy. Następnie kroimy je na małe kawałki i nacieramy przyprawą. Tak przygotowane mięso odstawiamy na pół godziny. W tym czasie mleko, jajko, mąkę i sól miksujemy na gładkie bez grudek i dość gęste ciasto. Płatki kukurydziane bardzo drobno kruszymy. Można je pokruszyć wałkując wałkiem do ciasta. Po tym czasie kawałki mięsa zanurzamy w cieście i panierujemy w płatkach. Następnie smażymy na oleju ze wszystkich stron, aż mięso będzie miękkie i zrumienione.
3. Sałatka: Jajka gotujemy na twardo, następnie studzimy, obieramy i razem z serem żółtym kroimy w dość dużą kostkę. Pieczarki odsączmy z zalewy i kroimy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki sałatki ze sobą mieszamy przyprawiając do smaku solą i pieprzem.
4. Na placki tortilli nakładamy porcje sałatki i kawałków mięsa, zawijamy i podajemy. Rady: W skład przyprawy Shahi Paneer Masala wchodzą: kolendra, chili, cebula, kurkuma, sól, kmin rzymski, kardamon, pieprz czarny, imbir, cynamon,goździki, czosnek, gałka muszkatołowa,pieprz, anyż. Jeżeli nie mamy takiej przyprawy można użyć innej.