czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Jajka z makrelą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jajka faszerowane pastą rybną sprawdzą się zarówno na śniadanie jak i na świąteczny stół, na pewno będą jego smaczną ozdobą.

Jajka z makrelą

Składniki:

Jajka z makrelą

 

  • 6 jajek
  • 1/2 wędzonej makreli
  • garść rzeżuchy
  • 1 łyżka majonezu
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka z makrelą
Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić na połówki.

Żółtka wyjąć do miseczki i rozgnieść widelcem. Wędzoną makrelę obrać z ości, rozdrobnić i dodać do żółtek, całość dokładnie wymieszać, dodać rzeżuchę, majonez i doprawić do smaku.

Z pasty formować w dłoniach kulki wielkości żółtka i wkładać do połówek jajek.

Smacznego