Sposób przygotowania:
Tosty z maślanymi kurkami i jajkiem sadzonym
Na patelni rozpuszczamy 1 łyżkę masła i przesmażamy na nim posiekaną w drobną kostkę cebulę. Kiedy cebula lekko się zeszkli dodajemy do niej oczyszczone i pokrojone kurki i dusimy je około 10 minut. Aby pozbyć się goryczki do kurek dodajemy odrobinę miodu, po czym doprawiamy je do smaku sola i pieprzem. Kurki zdejmujemy i przykrywamy folią żeby nie wystygły.
Kromki chleba delikatnie smarujemy masłem i smażymy je na rumiano na patelni. Na patelni rozpuszczamy do 2 łyżki masła i kiedy masło nam się prawie całe rozpuści na patelnie wbijamy jajka, lekko solimy je i pieprzymy – smażymy 2 minuty.
Po tym czasie bierzemy łopatkę i przekręcamy jajka na drugą stronę – smażymy 1 minutę. Kromki pieczywa kroimy na pół, układamy na talerzy, na pieczywo wykładamy porcję kurek, a na kurki usmażone jajko. Serwujemy od razu posypane posiekanym koperkiem, smacznego ;)
Kromki chleba delikatnie smarujemy masłem i smażymy je na rumiano na patelni. Na patelni rozpuszczamy do 2 łyżki masła i kiedy masło nam się prawie całe rozpuści na patelnie wbijamy jajka, lekko solimy je i pieprzymy – smażymy 2 minuty.
Po tym czasie bierzemy łopatkę i przekręcamy jajka na drugą stronę – smażymy 1 minutę. Kromki pieczywa kroimy na pół, układamy na talerzy, na pieczywo wykładamy porcję kurek, a na kurki usmażone jajko. Serwujemy od razu posypane posiekanym koperkiem, smacznego ;)