Sposób przygotowania:
Tosty z kurkami
Kurki dokładnie oczyścić, opłukać z wszystkich zanieczyszczeń. Kurki dowolnie pokroić. Na patelni rozgrzać trochę oleju (jak ktoś woli może go zastąpić masłem). Grzyby wrzucić na rozgrzany tłuszcz. Cebulę pokroić w kostkę, dodać do grzybów. Smażyć razem, aż prawie cały płyn z grzybów odparuje. Grzyby z cebulą doprawić do smaku solą i pieprzem. Jajka wbić do miseczki, rozbełtać, doprawić solą i pieprzem. Jajka wlać na rozgrzany na patelni olej (lub masło) i smażyć, cały czas mieszając, aż jajka się zetną. Kromki chleba opiec w tosterze. Każdy kawałek chleba posmarować cienko masłem. Na tostach rozłożyć usmażone grzyby i jajecznicę. Podawać np. z ketchupem.