aneczka84

aneczka84

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Tosty z mortadellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybkie i smakowite śniadanko w sam raz na zimowe poranki

Tosty z mortadellą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Tosty z mortadellą

 

  • 4 kromki chleba tostowego pełnoziarnistego
  • 4 plasterki mortadeli
  • 4 plastry sera edamskiego
  • masło
  • ketchup

 

Sposób przygotowania:

Tosty z mortadellą
Włączamy toster aby nam załąpał odpowiednią temperaturę grzania. W międzyczasie kromki chleba smarujemy cienką warstwą masła. Kładziemy na posmarowane pieczywo po dwa plasterki mortadeli oraz po dwa plasterki sera edamskiego. Na wierzch kładziemy chlebek i wstawiamy do tostera. Oczekujemy maksymalnie ok 10 minut i wyciągamy gotowe tosty. Do smaku polewamy ketchupem, albo jak kto woli majonezem. SMACZNEGO !!!
Tosty z mortadellą
Gotowe tosty zajadamy z dodatkiem ketchupu lub majonezem.
Tosty z mortadellą
Kroimy dwa plasterki mortadeli oraz dwa plasterki sera edamskiego.
Tosty z mortadellą
Plasterki mortadeli oraz sera edamskiego kładziemy kolejno na chleb posmarowany masłem