ziutula

ziutula

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 170]

Zapiekanki na szybko

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapiekanki na szybko często robię wykorzystując bułkę paryską nie pierwszej świeżości, dodatki też wykorzystuję jakie mam w lodówce.

Zapiekanki na szybko Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zapiekanki na szybko

 

  • buka paryska 8 kromek,
  • olej czosnkowy 1/4 szklanki,
  • pieczarki 8 sztuk,
  • cebula 1 sztuka,
  • masło 2 łyżeczki,
  • salami 16 plasterków lub 8 dużych,
  • ser żółty salami 8 plastrów grubszych,
  • sos pomidorowy lub inny

Sposób przygotowania:

Zapiekanki na szybko
Pieczarki na maśle podsmażyć z cebulką do odparowania płynu z patelni - nie solę, gdyż salami i ser są dość słone.

Kromki bułki paryskiej dwudniowej skropić trochę wodą, posmarować pędzelkiem maczanym w oleju czosnkowym.

Na kromkę nakładać pieczarki, salami, plastry sera żółtego, piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 20 minut, podać z sosem jaki się lubi.
Zapiekanki na szybko
Można pieczarki czy inne grzyby dodać podsmażone, sa lepsze od surowych.
Zapiekanki na szybko
Dodatki dodajemy jakie mamy w lodówce.

Tagi:

zapiekanki